Begrippenlijst

G3 Presentatie heeft de belangrijke begrippen voor u op een rij gezet.

DTPDeskTop Publishing. Opmaakprogramma`s die teksten en illustraties met elkaar combineren tot een grafisch geheel. DTP is dan ook bedoeld voor het ontwerpen van allerlei drukwerk en grafische documenten.

DuotoneEen halftoonafbeelding waarbij niet alleen van grijstonen gebruik wordt gemaakt maar tevens van een toegevoegde kleurtoon.

FontVerzamelnaam voor alle letters, tekens en symbolen van een lettertype.

Full colourNaam voor het drukbeeld dat ontstaat als met de vier basisdrukkleuren (CMYK) bijv. een kleurenfoto afgebeeld wordt.

OffsetDruktechniek waarbij de partijen die drukinkt aannemen en op het papier afgeven, zich op hetzelfde niveau bevinden als de niet-drukkende partijen. De drukinkt wordt daarbij eerst overgezet (offset) op een rubber cilinder en daarna overgedragen op het papier.

PDFEen PDF of portable document format is een bestandsformaat dat ontwikkeld werd door Adobe
Systems. Voor het bekijken van een PDF-document is wel een Adobe Acrobat Reader nodig.

Pantonekleuren/PMSSysteem van kleurenstalen voor ontwerpers en de overeenkomende inkten voor drukkers, voor het specificeren en drukken van bepaalde kleuren.
De industriestandaard voor andere dan normaal kleuren en -inkten.

PolypropyleenEen taaie, lichte, stijve kunststof die wordt vervaardigd door de polymerisering van zeer zuiver propyleengas met een metaalorganische katalysator bij een relatief lage druk en temperatuur. Dit materiaal is door het proces op een milieuvriendelijke manier te recycelen.

RillenHet indrukken van een lijn in dikkere papiersoorten of kunststofmaterialen op de plaats waar het gemakkelijk te vouwen moet zijn.

Specificatie aanduiding van drukkleurenEen bedrukking van 2/1 wil zeggen dat de zichtzijde is bedrukt in 2 kleuren en de achterzijde in 1 kleur.

StansenHet proces waarbij scherpe stalen regels worden gebruikt om vormen voor labels, dozen en verpakkingen uit gedrukte vellen te snijden. Stansen kan gebeuren op flatbed- en op rotatiepersen.

ZeefdrukDrukmethode, waarbij de inkt door een zeef op het te bedrukken materiaal wordt gebracht Toegepast in veelal kleine oplagen, voor zeer dekkende inkten en het bedrukken van kunststoffen.

G3 Presentatie
Wilt u ook weten welke creatieve oplossing bij uw presentatiemiddelen past?Vraag vrijblijvend offerte aan